Vinderhoutse Bossen

Trek die wandelschoenen aan!

Deze tocht is ideaal om u voor te bereiden op uw pelgrimstocht of kennis te maken met mezelf maar ook een geweldige kans om uw uitrusting uit te proberen. Misschien is het ook eens het moment om een digitale sabbatdag in te plannen en uw smartphone thuis te laten?

Vinderhoutse bossen

Inbegrepen zijn:

 

N

Begeleide wandeling

N

Pelgrimsverrassingen

N

Wandelen met gelijkgestemden

Veelgestelde vragen:

Hoe bereik ik het startpunt?

We ontmoeten elkaar aan de Sint-Baafskerk van Vinderhoute, vlak aan de kruising van de ‘Dorsweg’ en de ‘Kasteellaan’.

We wandelen een lusje dus u kunt de auto/fiets parkeren nabij de kerk. Gaat u liever met de bus? Lijnbus 67 vanuit Gent St Pieters stopt bij halte Lovendegem Appensvoorde. Vandaar is het nog 2 km te voet.

Wanneer gaat de tocht door?

Deze tocht zal plaatsvinden op zaterdag 4 juli om 13 u Inschrijven

Hoeveel kost een wandeltocht?

Deze dagtocht kost 20 euro. 

Go Camino is niet aansprakelijk voor ongevallen of de gevolgen van een fijne pelgrimstocht.

Welke kleding trek ik het beste aan?
Trek warme kleding in laagjes aan (zodat u wanneer het te warm is iets uit kunt doen). Stevige en makkelijke wandelschoenen zijn echt noodzakelijk. Zorg ook voor regenkledij https://www.via-elvira.com/wandelen-in-de-regen/wandelen-in-de-regen/
Wat kun je verwachten van het wandelen met een groep?
Ons tempo ligt zo rond de 4 – 5 km per uur. We stoppen regelmatig voor een pauze. Natuurlijk is er onderweg ruimte voor het maken van foto’s.

Gedurende deze dagwandelingen respecteren we de Corona-maatregelen.

Tijdens het wandelen en op de andere momenten nemen wij de 1,5 meter afstandsregel in acht.

Aan de deelnemers zal voor deze wandeling en tijdens de wandeling de meest recente maatregelen worden gecommuniceerd en van elk van de deelnemers wordt verwacht dat hij/zij zich hieraan houdt.

Dagwandeling: Vinderhoutse bossen (lus) 11.3km

We ontmoeten elkaar aan de Sint-Baafskerk van Vinderhoute. Onmiddellijk kunnen we al een  eerste Sint-Jacobsschelp spotten. We wandelen langs de vijfsprong met de Sint-Annakapel (1648) verder richting het Openbaar Domein de Campagne. Voor het kasteel De Campagne staat een kunstwerk van de Drongense kunstenaar MaRf. We nemen de tijd om in de uitgestrekte tuin van het kasteel te wandelen. Verder laten we ons verrassen door een mooi stukje natuur van de Vinderhoutse bossen of ook wel het mooiste bos van Gent genoemd, met prachtige sprookjesachtige taferelen.

We sluiten de wandeling af in een babbeltuin bij mooi weer of in een 500 jaar oude herberg.

 

¡Buen Camino!

Enkele sfeerbeelden:

Waar wacht je nog op?

All text and images © Copyright Go Camino and Elvira Rog.
The Go Camino logo, "Go Camino", "Digital Detox Camino", "Friese Camino" , "Camino Vino", "Camino Original" and "Camino Spiritual" are trademarks and/or service marks and/or registered trademarks of Go Camino and Elvira Rog in the Benelux and/or Spain and/or other countries.

Pin It on Pinterest