Lourdes-Oostakker

Trek die wandelschoenen aan!

Deze tocht is ideaal om u voor te bereiden op uw pelgrimstocht of kennis te maken met mezelf.  Maar ook een geweldige kans om uw uitrusting uit te proberen. Misschien is het ook eens het moment om een digitale sabbatdag in te plannen en uw smartphone thuis te laten?

Lourdes-Oostakker

Inbegrepen zijn:

 

N

Deskundige begeleiding van een ervaren pelgrim

N

Pelgrimsverrassingen

N

Wandelen met gelijkgestemden

Veelgestelde vragen:

Hoe bereik ik het startpunt?

We onmoeten elkaar aan de St.-Jakobskerk te Gent aan de kant waar de bronzen Sint-Jakobsschelp is ingemetseld is in het trottoir. Bij Sint-Jacobs , 9000 Gent

Wanneer gaat de tocht door?

Deze tocht zal plaatsvinden op zaterdag 11 juli 2020

Hoeveel kost een wandeltocht?

Deze tocht kost 20 euro, u kunt zich hier Inschrijven

Go Camino is niet aansprakelijk voor ongevallen of de gevolgen van een fijne pelgrimstocht.

Welke kleding trek ik het beste aan?
Trek warme kleding in laagjes aan (zodat u wanneer het te warm is iets uit kunt doen). Stevige en makkelijke wandelschoenen zijn echt noodzakelijk. Zorg ook voor regenkledij https://www.via-elvira.com/wandelen-in-de-regen/wandelen-in-de-regen/
Wat kun je verwachten van het wandelen met een groep?
Ons tempo ligt zo rond de 4 – 5 km per uur. We stoppen regelmatig voor een pauze. Natuurlijk is er onderweg ruimte voor het maken van foto’s.

Gedurende deze dagwandelingen respecteren we uiteraard de coronamaatregelen:

  • We houden ons aan de 1,5 meter afstandsregel: voor, tijdens en na het wandelen.
  • Je krijgt tijdens deze tocht steeds de meest recente maatregelen mee.
  • We vragen vriendelijk je aan alle maatregelen te houden.

Wandeling: Gent St.Jakobskerk-Lourdes-Oostakker 13.6km

We ontmoeten elkaar aan de Sint-Jakobskerk, de oudste Romaanse kerk met een dubbele westtoren In België. Meer bepaald aan de bronzen jakobsschelp die men in 2010 in het trottoir voor de hoofdingang van de kerk inmetselde. We maken al snel kennis met een eerste pelgrim op de route. We wandelen richting de Dampoort richting het pelgrimsoord ‘Lourdes’ en komen eerst een afbeelding van de Heilige Bernadette tegen. Via de Lourdesstraat bereiken we dan het pelgrimsoord, allereerst de Basiliek. De Basiliek is opgetrokken in romaanse en gotische kerkarchitectuur. De Basiliek is gewijd aan Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis, de naam waarmee Maria zich bekendmaakte aan Bernadette op 25 maart 1858. De Lourdes-grot werd gebouwd in 1870 door markiezin De Courtebourne, die in haar tuin rond het kasteel van Slotendries graag een aquarium met tropische vissen wilde, ingewerkt in een grot. Toen de markiezin de pastoor van Oostakker uitnodigde om naar haar vissen te komen kijken, opperde hij om een Mariabeeld naast de grot te plaatsen. Daar zouden de bewoners van Oostakker kunnen bidden. In 1875 genas het scheenbeen van Pieter De Rudder er op wonderbaarlijke wijze. Het mirakel maakte van Oostakker-Lourdes een populair bedevaartsoord. Een paar maanden na het mirakel liet de markiezin de basiliek optrekken.

Daarna wandelen we terug via ‘Campo Santo’ waar u aan de hand van de graven van bekende Gentenaars (Luc De Vos, Jan Hoet etc) uit de 19 de en 20 ste eeuw de geschiedenis kunt aflezen van onze stad. We sluiten de middag af in de gezellige brasserie ‘de Jacob’ op de Vrijdagsmarkt.

 

¡Buen Camino!

Waar wacht je nog op?

All text and images © Copyright Go Camino and Elvira Rog.
The Go Camino logo, "Go Camino", "Digital Detox Camino", "Friese Camino" , "Camino Vino", "Camino Original" and "Camino Spiritual" are trademarks and/or service marks and/or registered trademarks of Go Camino and Elvira Rog in the Benelux and/or Spain and/or other countries.

Pin It on Pinterest